Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ. (Μέρος 2).






-ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ.

-Ο ΡΩΜΑΙΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ Μ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΑΩΝ, ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΩΝ "ΕΙΔΩΛΑΤΡΙΚΩΝ" ΝΑΩΝ.

-ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ , ΕΚΤΙΣΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΤΗΡΙΑ.

"ΤΑ ΤΕ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΕΥΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΝΕΓΕΙΡΩΝ ΟΙΚΗΜΑΤΑ" (ΕΥΝΑΠΙΟΣ, <ΒΙΟΣ ΑΙΔΕΣΙΟΥ>).

-ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ, -ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ- ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΡΑΒΒΙΝΩΝ "ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ" ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 300 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΣΤΑΥΡΩΘΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ, Ο Μ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΕΚ ΘΕΜΕΛΙΩΝ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΙ ΕΚΤΙΣΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΤΟΛΙΣΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΩΣ ΛΕΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΑΝΗΛΕΩΣ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΕΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ.

-ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΥΡΗΞΕ ΔΙΩΓΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΑΘΩΝΟΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

-ΕΠΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΟΥ ΤΟΥ Β΄ ΕΚΔΟΔΗΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 353 ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΠΟΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΕΛΟΥΣΑΝ ΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ.

-ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΑΟΙ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ
"ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ" ΦΟΝΕΥΤΗΚΑΝ.
"ΤΩΝ ΕΙΔΩΛΩΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΗΓΟΡΕΥΣΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑΝ" (ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΣ ΚΥΡΟΥ,ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΙΙΙ 7).

-Ο ΚΩΣΤΑΝΤΙΟΣ Ο Β΄ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ "ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΝΕΩΣ ΤΑ ΜΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ,ΤΟΥΣ ΔΕ ΚΑΤΕΣΚΑΨΕ,ΤΟΥΣ ΔΕ ΒΕΒΗΛΟΥΣ ΑΠΟΦΗΝΑΣ ΠΟΡΝΟΙΣ ΕΝΟΙΚΕΙΝ ΕΔΩΚΕΝ" (ΛΙΒΑΝΙΟΣ, ΧVII 7).

-ΤΟ 375 ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΚΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ.

- ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΓΕΝΙΚΕΥΤΗΚΕ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΑΣΒΕΣΤΟΚΑΜΙΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΤΡΕΠΑΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΣΕ ΑΣΒΕΣΤΗ.

-ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

2 σχόλια:

  1. EΝΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ=ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ
    Ένας θεός πάσχων για την ευημερία της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
    ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ.
    ΜΕΣΣΙΑΣ-ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΗΝ στα πλαίσια της ρωμαϊκης αυτοκρατορίας πάντοτε.Που σημαίνει ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΙΑ στη ρωμαϊκή ισχύ.Μετά λύπης μου αναφέρω πως ακόμα δεν έχω ανοίξει ένα βιβλίο ιστορίας που να αναφέρεται στο γεγονός πως οι ρωμαίοι προκειμένου να κρατήσουν την ισχυρή αυτοκρατορία τους άθικτη και σε πλήρη ισχύ διαμόρφωσαν μια θρησκεία στα μέτρα τους που τους έδινε το θεϊκό δικαίωμα να ισοπεδώνουν πλήρως τους ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ που είχαν καθυποτάξει. ΟΘεός διέλυε τους μη ρωμαϊκους πολιτισμούς και μυστηριωδώς προστάτευε τις ρωμαϊκές αθλιότητες! ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΟΪ ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ.
    Περίεργο πραγματικά φαινόμενο.
    Πριν από τους ρωμαίους ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ επέτρεψε στους λαούς να δημιουργήσουν δικό τους πολιτισμό.Αφού εμφανίστηκαν οι ρωμαίοι ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ κατάλαβε πως κακώς είχε επιτρέψει στους βέβηλους να δημιουργήσουν πολιτισμό και επομένως οι ρωμαίοι έπρεπε κατ΄εντολή του να τους καταστρέψουν. Τελικά ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ φάσκει και αντιφάσκει-παραπαίει.Σίγουρα τον ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΑΝΕ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ. Ευτυχώς δηλαδή γιατί όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ είχε προσβληθεί από ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ.
    Για να το λένε οι ρωμαίοι έτσι πρέπει να ΄ναι.
    ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΤΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή