Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

ЭЄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΛΑΝΤΩΝ. (Mέρος 2o)...ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΤΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΑΝΤΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ,ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΗ ΤΟΥ.

-ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΟΤΙ Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΕΘΕΩΡΕΙΤΟ ΣΑΝ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΩΣΕΙΔΩΝΑ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΝΘΕΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΛΗΘΩΡΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΚΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ.

-ΟΙ ΘΕΟΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ,ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕ...
" Ο ΠΩΣΕΙΔΩΝ ,ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΕΛΑΧΕ Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΘΝΗΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ.

-ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ,ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΛΟΦΟΣ. ΕΚΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΓΗ. Ο ΕΥΗΝΩΡ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ Η ΛΕΥΚΙΠΠΗ.

-ΑΥΤΟΙ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΟΡΗ ΤΗΝ ΚΛΕΙΤΩ. ΟΤΑΝ Η ΚΛΕΙΤΩ ΕΦΤΑΣΕ ΣΕ ΩΡΑ ΓΑΜΟΥ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ Η ΚΟΡΗ, Ο ΠΩΣΕΙΔΩΝΑΣ ΠΛΑΓΙΑΣΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ....ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ ΔΙΔΥΜΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕ, ΜΟΙΡΑΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΣΕ ΔΕΚΑ ΜΕΡΗ".

-ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΦΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ "ΚΡΙΤΙΑ" ΜΕ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΤΟΚΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΠΩΣΕΙΔΩΝΑ, ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΓΙΝΕ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.

-ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΝΝΙΑ (ΕΥΜΗΛΟΣ,ΑΜΦΗΡΗΣ,ΕΥΑΙΜΩΝ, ΜΝΗΣΕΥΣ, ΑΥΤΟΧΘΩΝ, ΕΛΑΣΙΠΠΟΣ, ΜΗΣΤΩΡ, ΑΖΑΗΣ, ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΕΠΗΣ) ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΑΣΗ ΧΩΡΑΣ.

-"...Η ΓΕΝΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΤΙΜΗΜΕΝΗ.ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΝΤΑ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΙΔΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙ ΕΤΣΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΓΕΝΙΕΣ"...

-ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, Ο ΠΛΑΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ: "...ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΚΕΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΕΝΩ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ  -ΟΡΕΙΧΑΛΚΟΣ-  ΕΒΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ, ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ.

ΕΠΙΣΗΣ, ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΑΦΘΟΝΗ ΞΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. ΑΚΟΜΑ ΕΤΡΕΦΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ"...

-ΑΚΟΜΗ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΟΤΡΟΠΙΚΟ ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΜΑΖΕΥΑΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΔΙΑ.ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΠΙΣΗΣ,ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΙΕΡΓΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΤΟΣΟ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΙΤΑΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΟΣΠΡΙΑ. ΦΡΟΥΤΑ,ΠΟΤΑ, ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΡΗΓΕ Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΕΚΕΙΝΗ ΓΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΑΦΘΟΝΙΑ.

-ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ, ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΚΡΙΤΙΑΣ".

-ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

ΙΕΡΑ ΕΛΛΑΣ

1 σχόλιο: