Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ. Μέρος 3.ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ.

-ΤΟ 379 ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΘΡΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ,ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΟΥΚΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΤΟ 346 ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΝΑ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.


-ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ.


ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΧΟΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ.


-Ο ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ 380 ΜΙΑ ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΝΟΜΩΝ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΕΘΗΚΑΝ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ.


-ΔΗΜΕΥΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ (ΘΕΟΔΟΣΙΑΝΟΣ ΚΩΔΙΞ,XVI 10,10), ΕΝΩ ΜΕ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 391 ΚΑΙ 392 ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΓΛΕΝΤΙΑ.


-ΤΟΤΕ "ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΡΙΧΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΧΥΤΗΡΙΟ ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΥΣΑΡΓΥΡΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ" (ΖΩΣΙΜΟΣ IV 37,ΘΕΟΔΩΡΗΤΗΤΟΣ V 23,ΕΥΝΑΠΙΟΣ XI 5).


-OI XΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΟΧΛΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΜΟΝΑΧΩΝ "ΧΩΡΟΥΣΙ ΤΟΙΝΥΝ ΔΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΩΝ ΩΣΠΕΡ ΧΕΙΜΑΡΡΟΙ ΚΑΤΑΣΥΡΟΝΤΕΣ ΔΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΥΣ".


-ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΙΕΡΑ, ΒΩΜΟΥΣ Ή ΑΓΑΛΜΑΤΑ, ΕΓΙΝΑΝ ΛΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ "ΚΑΙ ΓΗΝ ΣΦΕΤΕΡΙΖΟΝΤΑΙ...ΙΕΡΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΓΟΝΤΕΣ", (ΛΙΒΑΝΙΟΥ,"ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ", 9 ΚΑΙ 11).


-ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Μ.ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΚΑΤΕΣΦΑΓΗΣΑΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ, ΙΣΟΠΕΔΩΘΗΚΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΟΥ ΑΜΜΩΝΟΣ ΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΚΤΙΣΤΗΚΕ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΡΕΙΠΙΩΝ ΤΟΥ.


-ΤΟΤΕ ΕΠΗΛΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΑΙΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΤΑΤΩΝ ΚΑΒΕΙΡΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟ "ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ"(=ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ), Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΖΗΛΩΤΙΣΜΟΥ.
-ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
*ΟΛΗ Η ΣΕΙΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ" ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΘΑΜΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ" ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ.


1 σχόλιο: