Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

ЭЄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΛΑΝΤΩΝ. (Μέρος 3)


...ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ. ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ.

-ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ Η ΑΛΛΩΤΕ ΚΡΑΤΑΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΩΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΚΜΑΣΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ. ΟΙ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕ Η ΑΙΤΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

-ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΒΡΗ ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ.
ΕΞ ΑΛΛΟΥ Ο ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝΩΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ D.N.A. MAΣ.

-ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΛΑΣΓΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΕΛΑΣΓΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΠΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥΣΕ 950 ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣEI ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣΕ 300 ΠΛΟΙΑ. Ο ΠΕΛΑΣΓΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΕΠΛΕΕ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΜΕ ΠΡΟΠΟΡΕΥΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΒΑΣΗ.

-ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΟΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΓΚΟΣ ΤΟΥ ΠΕΛΑΣΓΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΕΠΛΕΕ ΟΠΙΣΘΕΝ ΤΩΝ ΠΛΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΡΕΥΟΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΤΟΛΟ, ΤΑ ΔΥΟ ΠΛΑΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ.

-ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΤΙ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ, ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΩΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΥΘΙΖΩΝΤΑΙ.

-Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΞΙ ΩΡΕΣ.ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ.ΒΥΘΙΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΠΛΟΙΑ ΕΝΩ ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΕΧΑΣΑΝ 30 ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ.

-ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 100 ΠΛΟΙΑ ΓΥΡΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΩ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΤΟΛΟ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΩΝ.

-ΧΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ. ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΡΔΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ.

-ΟΤΑΝ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΩΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΘΙΟ ΜΕΡΟΣ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ.

-Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΑΥΤΗ ΚΡΑΤΗΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ ΔΕΚΑ ΜΗΛΙΑ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΤΡΙΑ ΜΙΛΙΑ ΚΑΙ 17 ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΡΔΗΝΙΑ.

-Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΡΑΤΗΣΕ 3 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΑΤΗΣΕ ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΩΝ,ΕΝΩ ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΜΟΝΟ 40 ΠΛΟΙΑ.
ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΓΥΡΝΑΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ(ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ 45 ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΩΝ), ΜΟΛΙΣ 8 ΜΙΛΙΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΔΥΝΑΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ "ΜΑΓΚΑΝ".

-ΟΙ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΛΙΡΟΪΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΥΨΟΥΣ 250 ΜΕΤΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ 9 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΗΣΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

-ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ,ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΓΚΑΝ Ή ΜΑΓΚΝΟΣ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ,ΤΟ ΕΤΟΣ 9,267 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ.

-ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ,ΞΕΣΗΚΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΛΑΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΦΟΒΕΡΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΩΝ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΘΗ.

-ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΑΩ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΣΤΙΚΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.

-ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ, ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΩΣ ΨΥΧΗ, ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΣΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΤΥΡΡΑΝΙΑ...

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

 ΙΕΡΑ ΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου