Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

ЭЄ ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ. Μέρος 4.ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ.

...Ο ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ 395 ΔΙΑΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΥΙΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΟ ΚΑΙ ΟΝΩΡΙΟ

Ο ΑΡΚΑΔΙΟΣ ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 18 ΑΛΛΑ ΚΙ Ο ΟΝΩΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 11 ΕΤΩΝ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΕΡΙΗΛΘΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ,ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΗ ΡΟΥΦΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΝΔΑΛΟΥ ΣΤΗΛΙΧΩΝΑ ΣΤΗ ΡΩΜΗ.

-Ο ΡΟΥΦΙΝΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΥΓΓΕΝΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΚΑΔΙΟ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ. 


ΟΜΩΣ Ο ΕΥΝΟΥΧΟΣ ΕΥΤΡΟΠΙΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΘΩΚΟ ΠΑΝΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΑΡΚΑΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΕΥΔΟΞΙΑ,ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΠΑΟΥΤΟ,ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΕΥΤΡΟΠΙΟΥ.

(ΤΟΤΕ ΟΡΓΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΡΟΥΦΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΥΝΝΟΥΣ).

-ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΗ ΤΟΤΕ Ο ΡΟΥΦΙΝΟΣ ΤΟΝ ΑΡΚΑΔΙΟ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ ΚΡΥΦΑ ΤΟΝ ΗΓΕΜΟΝΑ ΤΩΝ ΒΗΣΙΓΟΤΘΩΝ ΑΛΑΡΙΧΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΔΙΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΝΟΥΠΟΛΗΣ.


-ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΜΕΣΟ ΒΑΡΒΑΡΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ Ο Ο ΝΕΑΡΟΣ ΑΡΚΑΔΙΟΣ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΡΟΥΦΙΝΟ ΝΑ ΒΡΗ ΛΥΣΗ.


-Ο ΡΟΥΦΙΝΟΣ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΑΡΙΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΕΙΣΕ (ΔΗΘΕΝ) ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΒΑΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


-ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΥΠΑΤΟΥ ΑΧΑΪΑΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) Ο ΡΟΥΦΙΝΟΣ ΕΙΧΕ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΑΝΤΙΟΧΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΓΕΡΟΝΤΙΟ.


-ΕΤΣΙ,ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ 396 ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΓΟΤΘΟΣ ΑΛΛΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ (ΤΟΥ ΑΡΕΙΑΝΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ) ΑΛΑΡΙΧΟΣ, Ο ΓΕΡΟΝΤΙΟΣ ΚΙ Ο ΑΝΤΙΟΧΟΣ, ΕΙΔΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΥΦΙΝΟ, ΘΕΩΡΗΣΑΝ  
ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΝ ΒΙΑΙΟ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ (ΕΙΣΕΤΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΣΑΣ ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ) ΕΛΛΑΔΑΣ.

-ΕΤΣΙ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ Ο ΑΛΑΡΙΧΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ "ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ" ΕΛΛΑΔΑ. 


-ΣΦΑΖΟΝΤΑΣ, ΚΑΙΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΖΩΣΙΜΟΥ, "ΙΣΤΟΡΙΑ Ε" 5-6 ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ,"ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ", ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΚΑΚΤΟΣ" ΒΙΒΛΙΟ 8,ΣΕΛ.304-313).


-ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΡΟΥΦΙΝΟΥ, ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΕΥΝΟΥΧΟΣ ΕΥΤΡΟΠΙΟΣ, ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ(!) ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΕΚΛΕΓΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΩΛΕΩΣ.


-Ο ΕΥΤΡΟΠΙΟΣ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΑΛΑΡΙΧΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ 396 ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΤΟΝ ΑΡΚΑΔΙΟ ΝΟΜΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΤΑΣΣΟΤΑΝ Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΑΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΡΘΙΟΙ: 


"ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕΝ ΑΥΤΩ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΙΔΩΛΕΙΑ ΕΩΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΙ ΚΑΙ ΠΥΡΙ ΠΑΡΑΔΟΘΗΝΑΙ"

(ΜΑΡΚΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ,"ΒΙΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ,ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΑΖΗΣ", ΠΑΡΙΣΙ 1930,ΕΚΔ.LES BELLES LETTRES",ΚΕΦ.51).


-Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΛΑΡΙΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΡΩΜΑΪΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ -ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ (ΕΣ ΕΔΑΦΟΣ ΦΕΡΕΙΝ) ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΟΥ- ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΗ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


-Ο ΕΥΝΑΠΙΟΣ ΣΤΟΝ "ΒΙΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΚΑΙ ΣΟΦΙΣΤΩΝ" ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ:


"ΤΟΙΑΥΤΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΑΣ ΠΥΛΑΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΤΩΝ ΤΑ ΦΑΙΑ ΙΜΑΤΙΑ ΕΧΟΝΤΩΝ ΑΚΩΛΥΤΩΣ ΠΡΟΣΠΑΡΕΙΣΕΛΘΟΥΣΑ ΑΣΕΒΕΙΑ" 

(L.DINDORF,"HISTORICI GRAECI MIROMES", ΛΕΙΨΙΑ 1870, ΣΕΛ.205-274).

-ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΦΙΝΛΕΥ (ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) "ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΟΤΘΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ (!!!) ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΙΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΩΘΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΠΡΟΣ ΟΛΕΘΡΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΡΜΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ".


-ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΑΡΙΧΟΥ (395-398) ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΤΩΝ ΝΑΩΝ, ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΦΟΝΕΥΤΗΚΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ -ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ- ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.


-ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΣΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΤΟΥ ΑΛΑΡΙΧΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ (ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΤΟΤΕ ΜΕΙΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΑΔΑ) ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


(ΖΩΣΙΜΟΣ, "ΙΣΤΟΡΙΑ" Ε 5-6).


-ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...*ΟΛΗ Η ΣΕΙΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ" ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΘΑΜΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ" ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ.

1 σχόλιο: