Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

-)(- Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΤΟΥΣ.

-ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ.

-ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΒΙΒΛΟ, Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.

-ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΤΕΛΑ ΟΙ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ.

-ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΡΗΜΕΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΟΙ.

-ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΟΠΩΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ.

-ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΩΣ ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΟΥΔΑΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ, ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ Ή ΣΥΡΙΟΥΣ.

-ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΓΕΝΙΣΑΡΕΤ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ 2-3 ΑΛΛΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ.

-ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΟΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΠΟΔΗΜΗΣΕ Ο "ΣΩΤΗΡΑΣ" ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ.

-ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΜΗΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ.
ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΚΟΤΙΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ...

-Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΩΝ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο "ΣΩΤΗΡΑΣ".

-ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΣΑ ΒΟΥΝΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ.
ΟΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΧΕΙΜΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΡΥΑΚΙΑ ΠΟΥ ΧΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ.

-ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΠΩΣ Λ.Χ. Ο ΓΙΑΡΜΟΥΚ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΜΠΟΚ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ.

-ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ (ΟΧΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 30 ΣΤΗΝ ΣΑΜΑΡΙΑ ΚΑΙ 40 ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΑ).

-ΑΛΛΩΣΤΕ, ΜΗΤΕ ΟΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΠΙΟ ΑΛΗΘΟΦΑΝΕΙΣ.

-Η ΝΑΖΑΡΕΤ, ΟΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο "ΣΩΤΗΡΑΣ" , ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΒΡΑΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ.

-ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΗΤΕ ΕΝΑΣ ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΖΑΡΕΤ?

-ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ, ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.

-Η ΤΖΕΡΑΖΑ ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΕ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ.

-Ο ΚΟΡΑΖΙΝ, Η ΜΠΕΤΣΑΙΝΤΑ (ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΧΙ,1), Η ΜΑΓΚΑΝΤΑΝ (ΜΑΤΘΑΙΟΣ XV,39), Η ΜΠΕΤΦΑΓΚΕ (ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΧΧΙ,1) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΕΦΕΛΩΔΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΛΑΠΟΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΓΚΙΟΥΛΙΒΕΡ.

-Η ΝΤΑΛΜΟΥΝΤΑ (ΜΑΡΚΟΣ,VIII,10), ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΙΝΙΓΜΑ.

-ΑΡΑΓΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ Η ΝΑΪΝ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΥΚΑ (VIII, 11) ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ?

-ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΝΑ (ΙΩΑΝΝΗΣ, ΙΙ,1) ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΣΑΛΙΜ (ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΙΙ, 23) ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΗΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΕ?

-ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΓΑΛΙΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ.

-Η ΑΓΝΟΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΦΘΑΛΜΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ...*Από το βιβλίο του Εμμανουήλ Γιαροσλάβσκι :
"ΠΩΣ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ,
ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ
ΟΙ ΘΕΟΙ
ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΕΣ".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου