Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Ασύλληπτες εικόνες: Ιερείς και μοναχές με σημαίες και εικόνες εμπόδισαν την παράσταση «Η ώρα του Διαβόλου»


Ένταση σημειώθηκε έξω από το θέατρο «Αριστοτέλειον», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χθες βράδυ, όταν άτομα που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και εικόνες επιχείρησαν να διακόψουν την παράσταση «Ώρα του Διαβόλου».

Πενήντα περίπου άτομα, που στην πλειοψηφία τους δήλωσαν ότι είναι μέλη της οργάνωσης «Ιερός Λόχος», έδωσαν ραντεβού έξω από το θέατρο, απέναντι από το Λευκό Πύργο και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον της παράστασης και υπέρ του έθνους και της Ορθοδοξίας.

Σε κάποια στιγμή επιχείρησαν να προσεγγίσουν το κτίριο, αλλά τους απώθησαν αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί μπροστά από την είσοδο.

Οι συγκεντρωμένοι δεν κατάφεραν το στόχο τους και η παράσταση ξεκίνησε κανονικά στις 21:00.


Για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας μίλησε στο thestival.gr, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης, ο πρωταγωνιστής και γνωστός ηθοποιός, Γιώργος Χρανιώτης.


«Είναι περισσότερο αστείο να υπάρχουν αυτή τη στιγμή κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι εμποδίζουν την τέλεση μίας παράστασης. Είναι ένα κείμενο του Φερνάντο Πεσσόα και από όσο έχω διαβάσει δεν έχει καμία σχέση με τον σατανισμό ή τέτοιου είδους πρακτικές. Εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι να διαβάσουν το βιβλίο και από εκεί και πέρα να αποκρυσταλλώσουν μία άποψη, να κατανοήσουν τα πολύ αυτονόητα και να διαμαρτύρονται για διαφορετικούς λόγους και με διαφορετικό τρόπο, όταν το κρίνουν απαραίτητο. Όχι για κάτι τέτοιο γιατί είναι πάρα πολύ γελοίο και αστείο ταυτόχρονα», τόνισε ο γνωστός ηθοποιός.


Τέλος, και για σήμερα το βράδυ στις 20.30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το θέατρο.




Φωτογραφίες: Sooc

Βίντεο: Seleo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου