Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ» Ή ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ?


Την εποχή που «οι νέοι που τους έλεγαν αλήτες» έχυναν το αίμα τους για την πατρίδα, στο Αλβανικό μέτωπο, στο Ρούπελ, στην Κρήτη,
οι μεγαλόσχημοι ιερείς του «Αγίου» Όρους εύχονταν στον «Κύριον των Κυριευόντων (Χίτλερ) ικετεύοντες εξ όλης της ψυχής και της καρδίας μακροημέρευσιν εις όφελος του ενδόξου Γερμανικού Έθνους» και τον παρακαλούσαν θερμώς «να αναλάβει ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ την προστασίαν του Ιερού τούτου Τόπου».




Δηλαδή ειδική παράδοση πίσω από τις πλάτες του αγωνιζόμενου Ελληνικού λαού. Αλλά μήπως έτσι δεν έκαναν για 18 αιώνες και συνεχίζουν και σήμερα?


Όπου υπάρχει δικτάτορας, τύραννος, βασιλιάς σουλτάνος, αυτοί τρέχουν να τον υποστηρίξουν.

Τον προδότη Γρηγόριο τον Ε’ που αφόρισε τους ήρωες της Επανάστασης και μαζί τους και τον Κολοκοτρώνη τον βλέπουμε έξω από το Πανεπιστήμιο δίπλα-δίπλα με τον ήρωα , Ρήγα Φεραίο που τον αφόρισε κι αυτόν και ουσιαστικά τον εκτέλεσε.





Πώς να μην έχεις μια σχιζοφρενική κοινωνία τότε?

Και μια λεπτομέρεια: πάνω στο πάθος τους για γλείψιμο: στέλνουν συγχαρητήρια στον Φύρερ για τη νίκη του κατά των Σοβιετικών - την στιγμή που: «Χίτλερ έφυγες τροχάδι / μέσα από το Σταλιγράδι».

Α και μια φωτογραφία από γερμανικό ρεπορτάζ της εποχής με τον Χίτλερ να φιγουράρει ανάμεσα στις μεγάλες προσωπικότητες της ανθρωπότητας σε αίθουσα του «Αγίου» Όρους.



*Φωτογραφικό υλικό και κείμενο  από δημοσίευση του: Chris Mangoutas

1 σχόλιο:

  1. Η ηλιθιότητα στο ζενίθ της.Το Αγιο Ορος ήταν αυτό που επί κατοχής διέσωσε του στρατιώτες των συμμάχων από τους Ναζί και αρνήθηκε να πάρει αμοιβή γι αυτές τις υπηρεσίες από τους συμμάχους:
    http://www.mixanitouxronou.gr/giati-i-monachi-sto-agion-oros-arnithikan-na-dechtoun-chrimatiki-apozimiosi-apo-tous-simmachous-gia-tin-diasosi-ekatontadon-stratioton-apo-tous-nazi-i-agnosti-episkepsi-ton-neozilandon-axiomatikon/ .Οι μοναχοι επίσης έκρυψαν και γυναικόπεδα που βρήκαν εκεί καταφύγιο στην κατοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή