Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ποινική δίωξη κατά του Καρδιναλίου Pell, υπουργό Οικονομικών του Βατικανού.


Για πολλαπλά αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης κλήθηκε σε δικάσιμο ο πρώην Αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας στην Αυστραλία και νυν υπ. Οικονομικών του Βατικανού.

Ενδιαφέρουσα τροπή παίρνει το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από κληρικούς της Καθολικής Εκκλησίας μετά την απόφαση της Αστυνομίας της Βικτώριας να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Καρδιναλίου George Pell, πρώην Αρχιεπισκόπου της Καθολικής Εκκλησίας στην Αυστραλία και νυν υπουργού Οικονομικών του Βατικανού, ο οποίος θεωρείται ως ο τρίτος υψηλόβαθμος κληρικός στην ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας.

Η ποινική δίωξη αφορά πολλαπλά αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης που διαπράχθηκαν στο παρελθόν και ο Καρδινάλιος κλήθηκε να εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 18 του Ιούλη.

Η Αστυνομία, πριν από περίπου ένα χρόνο, είχε επιβεβαιώσει ότι είχε δεχθεί καταγγελίες και ερευνούσε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων τα οποία συνέβησαν στο Ballarat κατά τη δεκαετία του 1970.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής αρχηγός της Αστυνομίας της Πολιτείας, Shane Patton, την Πέμπτη, η Αστυνομία επέδωσε το κλητήριο θέσπισμα στους νομικούς εκπροσώπους του Καρδιναλίου στην Αυστραλία, λέγοντας ότι οι κατηγορίες που τον βαραίνουν προέκυψαν μετά από έναν σημαντικό αριθμό καταγγελιών.

Ο αναπληρωτής αρχηγός της Αστυνομίας υπεραμύνθηκε της διαδικασίας που η Αστυνομία αποφάσισε να ακολουθήσει για την δίωξη του υψηλόβαθμου κληρικού. Τόνισε ότι η διαδικασία αυτή ακολουθείται συνήθως για την προσαγωγή ατόμων που κατηγορούνται ότι διέπραξαν παρόμοια αδικήματα στο παρελθόν.

O κ. Patton ανέφερε, επίσης, ότι η όλη υπόθεση έχει πάρει πλέον το δρόμο της δικαιοσύνης και η Αστυνομία δεν πρόκειται από εδώ και εμπρός να προβεί σε οποιεσδήποτε άλλες δηλώσεις.

Μέχρι στιγμής, ο Καρδινάλιος Pell έχει δηλώσει ότι είναι αθώος -όπως έχει κάνει επανειλημμένα- και ότι είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με τις αρχές.

Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο Καρδινάλιος θα πρέπει να εκδοθεί στην Αυστραλία για να δικαστεί, κάτι που όμως μπορεί να αποδειχθεί φοβερά δύσκολο από τη στιγμή που δεν υπάρχει σχετική συμφωνία για την έκδοση ατόμων που διώκονται από το νόμο μεταξύ του Βατικανού και Αυστραλίας.

πηγή; http://neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου