Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

-)(- ΤΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ...-ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΛΗΘΦΗ Η ΚΡΗΤΗ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΟΥΡΤ ΣΤΟΥΝΤΕΝΤ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ "ΧΙ"  ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΤΕΚΔΙΚΗΣΗΣ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΤΟΥΝ:

1.ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ.

2.ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΑΞΕΙΣ.

3.ΚΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ.

4.ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ 2.000 ΑΜΑΧΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ.

ΙΣΟΠΕΔΟΘΗΚΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΟΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΙΚΙΑΝΟΣ,ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΟΝΤΟΜΑΡΙ.

ΤΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΕΙΧΑΝ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΤΑΡΙΦΕΣ: 50 ΕΩΣ 100 ΟΜΗΡΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΑΝΑΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ,10 ΓΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ,Κ.Ο.Κ.

ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1943 ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ,ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΑΜΑΧΟΙ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ 78 ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ...

ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 1944,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, 879 ΧΩΡΙΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ 460 ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΦΛΟΓΟΒΟΛΑ, ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΜΟΜΒΙΔΕΣ Ή ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ.

ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΩΣ Η ΗΠΕΙΡΟΣ, ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΡΟΦΗΣ, ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΑΝΑΙΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΣΧΑΝ ΑΠΟ ΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ.

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΑ ΨΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΣΗΤΙΣΜΟ ΕΙΧΑΝ ΠΡΗΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΛΙΕΣ, ΕΝΩ ΠΟΛΛΑ ΤΥΦΛΩΝΟΤΟΥΣΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου