Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο γραμματέας του Πάπα την στιγμή που έκανε χρήση ναρκωτικών.




Ύστερα από έφοδο της αστυνομίας, συνελήφθη στο διαμέρισμα του ο βοηθός του Πάπα Φραγκίσκου, την στιγμή που έκανε χρήση ναρκωτικών ενώ την ίδια στιγμή άλλοι άνδρες επιδίδονταν σε ομοφυλοφιλικά όργια.

Συγκεκριμένα ο γραμματέας του Francesco Cardinal Coccopalmerio που είναι υπεύθυνος για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης στην καθολική εκκλησία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Il Fatto Quotidiano, η έφοδος των αστυνομικών έγινε τέλη Ιουνίου, ύστερα από πληροφορίες γειτόνων που είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για την ύπαρξη πολλών ανθρώπων που λειτουργούν παράξενα.

Όταν οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο βρήκαν πολλούς άνδρες να επιδίδονται σε χρήση ναρκωτικών και ομοφυλοφιλικές περιπτύξεις. Συνέλαβαν τότε τον ιερέα, βοηθό ενός από τους βασικούς συμβούλους του Πάπα Φραγκίσκου, αφού πρώτα τον μετέφεραν σε κλινική για να αποτοξινωθεί από τις επιδράσεις των ουσιών που είχε καταναλώσει.

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα είναι αυτό στο οποίο ζούσε που ζούσε για περίπου 25 χρόνια ο Joseph Cardinal Ratzinger πριν γίνει Πάπας Βενέδικτος XVI.

Το διαμέρισμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Fatto Quotidiano, βρισκόταν σε τέλεια τοποθεσία για να απολαμβάνει κανείς τα εξωεδαφικά δικαιώματα του Βατικανού, καθώς δεν χρειαζόταν να υποβληθεί σε έλεγχο ούτε από το ιταλικό κράτος ούτε από την πόλη του Βατικανό.

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε να επιταχύνει τη συνταξιοδότηση του Coccopalmerio. Είχε μάλιστα προτείνει τον γραμματέα του για προαγωγή στην επισκοπή.

Με πληροφορίες από το pontiki

Πηγή: NYpost...

Πηγή: http://www.mixanitouxronou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου