Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Μοναχή υποστηρίζει ότι η Παναγιά δεν ήταν παρθένα και προκαλεί σάλο στην Καθολική Εκκλησία


«Πιστεύω ότι η Μαρία ήταν ερωτευμένη με τον Ιωσήφ και ότι ήταν ένα κανονικό ζευγάρι»

Μια καθολική καλόγρια στην Ισπανία έχει προκαλέσει την οργή των πιστών αφότου υποστήριξε ότι η Παναγία μπορεί να μην ήταν παρθένα τελικώς.

Η μοναχή από τη Δομινικανή Δημοκρατία προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο και τη σφοδρή αντίδραση της Καθολικής Εκκλησίας που εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση.

Η αδελφή Lucia Caram, όπως ονομάζεται, μιλούσε σε τηλεοπτική εκπομπή το Σαββατοκύριακο, όταν και παραδέχτηκε ανοιχτά την προσωπική της πεποίθηση η οποία έρχεται και σε αντίθεση με ένα από τα πλέον σημαντικά σημεία της πίστης.

«Πιστεύω ότι η Μαρία ήταν ερωτευμένη με τον Ιωσήφ και ότι ήταν ένα κανονικό ζευγάρι, και το φυσιολογικό είναι να κάνουν σεξ», είπε η Cara, προσθέτοντας ότι «έχουμε κολλήσει με τους κανόνες που έχουμε εφεύρει, χάνοντας το αληθινό μήνυμα».

Οι ισχυρισμοί αυτοί της αδελφής Caram έτυχαν καταγγελίας από τον επίσκοπο της Vic, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπενθυμίζει ότι η παρθενία της Μαρίας δεν τίθεται προς συζήτηση.

«Η πίστη ότι η Μαρία παρέμεινε παρθένος αποτελεί μέρος της πίστης της Εκκλησίας από το ξεκίνημά της κι αυτή είναι η αλήθεια της πίστης. Τέτοιες δηλώσεις δεν είναι σύμφωνες με την πίστη της Εκκλησίας», τόνισε ο επίσκοπος.

πηγη: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου