Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ!


Αυτά διδάσκει ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). 

11 σχόλια:

  1. άραγε όταν η Ευρώπη επαναστατούσε ενάντια στην "ελέω Θεού μοναρχία", το έκανε απο αθεία ή από αντίδραση στην απίστευτη καταπίεση που υφίστατο στο όνομα του "Θεού" ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γιατί δεν προφύλαξε ο θεός τους Ευρωπαίους από αυτά τα 'κακά';είναι ρατσιστής ο θεός;(!!!)
    Αν έχουμε τέτοιους ιερωμένους(και μάλιστα στο πανεπιστήμιο) θρησκείας υποτίθεται αγάπης και πειθούς (ερευνάτε τας γραφάς, όστις θέλει οπίσω μου ελθειν...Θεός αγάπης για όλους, όχι Γιαχβέ τιμωρός), τύφλα να έχουν οι φανατικοί του Ισλάμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μα φυσικά! αφού καλοπερνούσε η εκκλησία επί τουρκοκρατίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτόν τον Θεόδωρο Ζήση τον πληρώνουμε εμείς οι Έλληνες
    δια μέσου της φορολογίας μας.
    Ως πότε παλληκάρια Έλληνες και τώρα που στενάζει η οικονομία μας, θα τους πληρώνουμε εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αλήθεια ε'ναι αυτή... αν συνέχιζαν οι Φράγκοι και Ενετοί δεν θα υπήρχε τώρα Ορθοδοξία και ανατολική εκκλησία. Αυτό αν κρίνουμε με το ότι έκαναν σε Κύπρο Κρήτη Νάξο κλπ μέχρι να φύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή τα 400 χρονια τουρκοκρατιας ηταν λιγοτερο κακο? Οι Ενετοι συγκεκριμενα δεν ενδιαφερονταν να αφομοιωσουν πλυθησμους, οχυρωναν τα λιμανια τους για να περασουν τα προϊοντα τους και απο εκει και μετα δεν τους ενδιεφερε τι πιστευεις ή τι γλωσσα μιλας. Ειναι γνωστο το δογμα τους "semo prima veneziani e poi cristiani" Δηλ. ειμαστε πρωτα βενετσιανοι υπηκοοι και μετα χριστιανοι. Η τουρκοκρατια ευθυνεται για την καθυστερηση των βαλκανιων γενικοτερα, καθως και για το μπαχαλο που αφησαν πισω τους φευγοντας. Μην ξεχναμε και το "αιμα" που ρουφουσαν για να εχουν στρατο γενιτσαρων τον μεγαλυτερο της εποχης.. θα μας ακολουθει αιωνιως στη κουλτουρα στη νοοτροπια και στην καθυστερηση. Ειναι τεραστια τα δεινα τα οποια εχει υποστει ο ελληνισμος με την υποδουλωση του στον ποιο βαρβαρο και καθυστερημενο λαο ολων των εποχων! Αρκει να διαβασεις ιστορια και βλεπεις αμεσως για τι μιλαμε. Βεβαια πιθανον αν ειχαν επικρατησει οι "ενωτικοι" στο βυζαντιο να μην ηταν ετσι ακριβως τα εκκλησιαστικα πραγματα οπως τα γνωριζουμε σημερα. Ομως..η ορθοδοξια θα υπηρχε.. Αν οχι σε εμας θα υπηρχε απο λαους που την ειχαν ασπαστει και δεν ειχαν υποδουλωθει. Οι Ρωσσοι θα την κρατουσαν και παλι οπως τωρα. Διοτι αν και ασπαστηκαν την ορθοδοξια δεν εχουν την αποστολικη διαδοχη του Βυζαντιου. Οι λογοι ειναι πολιτικοι φυσικα. Δεν ηθελαν να χειραφετουνται απο καπου αλλου. Ετσι λοιπον αν ειχαν επικρατησει οι ενωτικοι στην Κωνσταντινουπολη πριν την αλωση και ειχε γεφυρωθει κατα καποιο τροπο το σχισμα οι Ρωσσοι δεν θα ειχαν καμια υποχρεωση να ενδωσουν σε ενα τετοιο γεγονος. Θα κρατουσαν το παλιο ημερολογιο ακριβως οπως ειναι σημερα. Οσο για τις κυκλαδες εχουμε το μεσαιωνα μαζικες μεταναστευσεις γενοβεζων κυριως. Σε 7νησσα τουλαχιστον οι ενετοι δεν πειραξαν, απεναντιας ολες οι λιτανιες της ορθοδοξου εκκλησιας γινονται ακομη και σημερα με το ιδιο προτοκωλο του τοτε ενετικου κρατους!

      Διαγραφή
  6. Δύστυχος για εμάς τους χριστιανούς το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Όταν εχουμε καθηγητές πανεπιστημίου να λένε ότι Καρά ι μαν είναι βαθιά πίστη καταλαβαίνετε τι βιβλία διαβάζουν. Προπαγάνδα των Τούρκων είναι αυτή όπως παλαιά με τον παπά ευτύμ Καραχισαρίδη που ήθελε να δημιουργήσει Τούρκο ορθόδοξο πατριαρχείο μαζί με Καραμανλήδες παπάδες επιχείρησαν να καταλάβουν το πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. Ο παπάς ο συγκεκριμένος θέλει κρέμασμα από Τούρκο για να καταλάβει πως μας προφυλάγουν. Πρέπει να τον πιάσουν οι τζιχαντιστές και να τον κρεμάσουν ανάποδα και να τον στρίβουν τα αρχίδια αν έχει ώσπου να ζητήσει συγχωρέσει από τους δεσποτάδες που κρεμάστηκαν βασανίστηκαν και παρέδωσαν την ψυχή τους παρά την θελήσει του θεού. Υπάρχουν και ηλίθιοι διδάσκοντες και ας είναι στα πανεπιστήμια. Η μόρφωση δεν βγαίνει από πανεπιστήμια από την οικογένεια. Υπάρχουν αγράμματοι που έχουν κοινωνική μόρφωση που ξεπερνάει πανεπιστημιακούς μορφωμένους. Σήμερα η κατάντια της Ελλάδας από αυτούς του φωστήρες του πανεπιστημίου υποφέρει γιατί τους τα έμαθαν καλά πως να κλέβουν να να λαδώνονται, να ξεπουλούν τα ιδανικά και τον πλούτο της Ελλάδας. Τα ωραία λόγια στις τηλεοράσεις συμβαδίζουν με κάποια συμφέροντα προπαγάνδας άλλοτε συστηματικά επί χρήμασει και άλλοτε από άγνοια συμφερόντων. Ο Παπάς πρέπει να καθαιρεθεί από τα καθήκοντά του αν είναι αλήθεια αυτό που είπε. farassiotis@gmai.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή